Tele-marketing

Cum se configureaza

Pentru a utiliza modulul de telemarketing este necesar sa aveti un abonament de la un operator de telefonie fix, mobil sau VoIP.

Variante de configurare:

1) cu fax/modem (telefonie fix sau router mobil) Fax/modemurile in majoritatea cazurilor nu suporta audio duplex motiv pentru care in aceste situatii nu ar fi posibila decat o comunicare simplex (push to talk) care nu este rezonabila. Pentru a putea comunica duplex este necesara conectarea unui receptor telefonic in paralel cu modemul, cu ajutorul unui splitter RJ45.

Receptorul telefonic poate fi simplu sau cu casti.

In momentul apelarii din aplicatia ListaFirme, modemul va forma numarul destinatar iar convorbirea va fi purtata prin intermediul receptorului sau castii. Modemul va elibera linia telefonica la cateva secunde dupa realizarea conexiunii astfel incat inchiderea ulterioara a receptorului produce incheierea convorbirii. Aplicatia pastreaza lista convorbirilor efectuate.

2) Utilizarea unui telefon virtual (VoIP)

Pentru a comunica telefonic prin Internet (VoIP) sunt utilizate aplicatii speciale de telefonie virtuala.

Vom exemplifica cu aplicatia Bria prezentata de IRISTEL: http://www.iristel.ro/pc-phone-software/

Configurarea aplicatiei Bria se face in baza unei scrisori de activare din partea IRISTEL care va indruma pas cu pas.

Pentru ca aplicatia ListaFirme sa poata utiliza telefonul virtual Bria este necesara descarcarea si instalarea SIPTAPI de la adresa: http://www.ipcom.at/en/telephony/siptapi/

Atentie, acesta nu este un executabil ci un fisier care se copiaza/instaleaza conform instructiunilor din documentatia inclusa.

Dupa instalare urmati pasii de la sectiunea “configurare” din documentatia inclusa (fisierul Readme) si din sectiunea dedicata Bria si Xlite.

Daca ati configurat corect, in sectiunea telemarketing din aplicatia ListaFirme selectati ca modem SIPTAPI si in continuare la apelarea numerelor de telefon acestea vor fi facute prin telefonul virtual Bria utilizand VoIP iar convorbirile se efectueaza prin casti cu microfon

In afara de solutia oferita de IRISTEL, mai exista si alte solutii de comunicare VoIP compatibile (Ex Asterisk sau 3CX) si care permit conectarea fie printr-un server SIP extern (furnizor de servicii VoIP) fie direct la linii si trunchiuri telefonice de la operatorii de telefonie clasica prin intermediul unor echipamente hardware.

Pentru mai multe informatii referitor la campaniile de telemarketing ne puteti contacta sau puteti intra pe http://forum.listafirme.ro in sectiunea Telemarketing.

CD BAZE DATE ListaFirme

CD Baze de date ListaFirme ®

  • Prelucrati datele in aplicatiile proprii;
  • Maximum de flexibilitate in utilizare;
  • Date de contact pentru marketing;
  • Obtineti noi clienti sau parteneri.

 
Facebook
 
021-310.67.91/92